Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
 
Gestionare permisiuniGestionare permisiuni

Titlu

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă - antrenament de alarmare publică, în data de 07.03,2018, între orele 10:00 - 11:00

Corp

ANUNŢ

     Primăria oraşului Simeria, prin Serviciul Voluntar pentru situaţii de urgenta, anunţă cetăţenii că în baza prevederilor Legii nr. 481 privind protecţia civilă, republicată, precum şi a altor acte de autoritate ale instituţiilor cu atributiuni în domeniul protecţiei civile, în data de 07.0312018, între orele 10.00 - 11.00, se va executa un antrenament de alarmare publică prin acţionarea sirenelor de alarmă dispuse pe raza oraşului Simeria.

     Semnificaţia semnalelor de alarmă în funcţie de durata acestora:

  • Semnalul ALARMA AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • Semnalul PREALARMA AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

     Informăm pe această cale cetăţenii şi operatorii economici, că acesta este un exerciţiu de alarmare publică, integrat într-o activitate planificată la nivel naţional şi care se va desfăşura lunar, pe parcursul anului 2018, în prima zi de miercuri din lună, între orele 10.00-11.00.

     Populaţia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba de un exerciţiu prin care se doreşte mediatizarea şi cunoaşterea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor.

     In cadrul exerciţiului, vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţile locale, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul oraşului precum şi audibilitatea acestora.

Şef Serviciu

NISTOR Tiberiu

Expiră

Atașări
Creat la 06.03.2018 14:46 de Biroul Unic pentru Cetateni
Ultima modificare la 06.03.2018 14:46 de Biroul Unic pentru Cetateni



Titlul proiectului: Informatizarea Primăriei Oraşului Simeria Programul: Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local
Linia de finanţare: Phare RO2005/017-553.01.03.06
Beneficiar: Oraşul Simeria
Partener: Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile
Autoritatea contractantă: OPCP - Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare din cadrul Ministerului Finanţelor Autoritate de Implementare: UCRAP - Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative
Acest website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site‐ului web.
Pentru eventuale informaţii şi sesizări legate de proiectele Phare contactaţi [email protected]
Reprezentanţa Comisiei Europene în România
Copyright © Primaria Simeria 2008 - Toate drepturile rezervate.