Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
 
Gestionare permisiuniGestionare permisiuni

Titlu

MESAJ DE ÎNŞTIINŢARE ŞI AVERTIZARE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ DIN 13.01.2019

Corp

INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 15 – 15 ianuarie, ora 08
Fenomene vizate și zone afectate: precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief din vest, predominant ninsori în Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, intensificări ale vântului

        În intervalul menționat aria preciptațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei.

        Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70...80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Intensificări vor fi și în restul țării, în noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie) în regiunile vestice, iar pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45...55 km/h.

        Notă: Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN


Interval de valabilitate: 14 ianuarie, orele 02 – 14
Fenomene vizate: strat consistent de zăpadă, viscol

Zone afectate:  conform textului și hărții

 

           În a doua parte a nopții de duminică spre luni (13/14 ianuarie) și în cursul zilei de luni (14 ianuarie) în zona Munților Apuseni, în nordul Harta meteo 13Ian2019.pngCarpaților Orientali și local în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, îndeosebi în zonele de creastă, unde rafalele vor depăși 90...100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

         Ninsori, în general moderate cantitativ, vor fi și în Maramureș și local în nordul Transilvaniei.

 

 

Detaliere REGIONALĂ pentru zona BANAT-CRIȘANA - Mesaj privind fenomene meteorologice periculoase nr. 3

Sursa: Administraţia Naţională de Meteorologie, Centrul Meteorologic Regional Banat-Crișana

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 15 - 15 ianuarie ora 12

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ: mixte în zonele joase de relief, ninsori la munte, intensificări ale vântului

Zone afectate: Jud. AR; BH; CS; HD; TM

         În intervalul menţionat, în vestul țării, se vor semnala precipitații moderate cantitativ. În zonele joase vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depunerile de polei. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări locale, mai intense la munte.

         Vântul va avea intensificări susținute la munte, mai ales pe crestele înalte, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. În noaptea de duminică spre luni (13/14 ianuarie), pe parcursul zilei de luni (14 ianuarie) vântul va prezenta intensificări locale și tempoare, ce vor atinge viteze de 45...55 km/h.

       Notă: Marți (15 ianuarie) și miercuri (16 ianuarie) vântul va continua să sufle tare în zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în zonele joase.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 ianuarie, ora 02 - 14 ianuarie ora 14

Fenomene vizate: strat consistent de zăpadă, viscol

Zone afectate: zona de munte a jud. AR, BH, HD și sectorul Carpaților Meridionali din jud. CS

         În intervalul menţionat, în zona Munților Apuseni și local în sectorul Carpaților Meridionali din jud. Hunedoara și Caraș-Severin, va ninge și local se vor cumula cantități de peste 20…25 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi mai consistent. Vântul va prezenta intensificări susținute, mai ales pe crestele înalte, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

INSPECTOR ŞEF

Colonel DEMEAN VIOREL

 

Expiră

Atașări
CLSU .pdf    
Creat la 13.01.2019 19:34 de Biroul Unic pentru Cetateni
Ultima modificare la 13.01.2019 19:46 de Biroul Unic pentru Cetateni



Titlul proiectului: Informatizarea Primăriei Oraşului Simeria Programul: Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local
Linia de finanţare: Phare RO2005/017-553.01.03.06
Beneficiar: Oraşul Simeria
Partener: Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile
Autoritatea contractantă: OPCP - Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare din cadrul Ministerului Finanţelor Autoritate de Implementare: UCRAP - Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative
Acest website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site‐ului web.
Pentru eventuale informaţii şi sesizări legate de proiectele Phare contactaţi [email protected]
Reprezentanţa Comisiei Europene în România
Copyright © Primaria Simeria 2008 - Toate drepturile rezervate.