Ignorare comenzi Panglică
Salt la conținutul principal
 

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU)

Simeria 2030


1-politica-urbana-a-romaniei.jpg

Despre Politica Urbană

Platforma Citadini.ro


Primăria Simeria invită cetățenii să participe la un proces de consultare în cadrul elaborării primei politici urbane a României

Locuitorii Simeriei pot semnala provocări și soluții pentru o viață mai bună în oraș

Locuitorii Orașului Simeria, împreună cu cetățeni din întreaga țară, sunt invitați să participe la un proces amplu de consultare publică, derulat în cadrul proiectului „Elaborarea politicii urbane ca instrument de consolidare a capacității administrative și de planificare strategică a zonelor urbane din România" (cod SMIS 129720, cod SIPOCA 711).

Mai mult ...


Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) Simeria 2030

Actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a OrașuluiSimeria

În cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României, Primăria orașului Simeria lucrează împreună cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și cu Banca Mondială la actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2030 pentru OrașulSimeria.

Alături de Primăria Simeria, alte trei orașe din România, și anume Craiova, Suceava și Târgu Secuiesc, sunt în proces de actualizare a SIDU, în cadrul proiectului de elaborare a Politicii Urbane a României.

Procesul de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2030 a început prin analizarea situației existente la nivelul orașului Simeria. Informații pe acest subiect, inclusiv despre modul în care cetățenii se pot implica în dezvoltarea strategiei, vor fi publicate aici, în secțiunea special dedicată acestui subiect.

Între timp, Primăria Orașului Simeria încurajează cetățenii să acceseze platforma de consultări publice citadini.ro și să contribuie la dezvoltarea orașului lor prin semnalarea de provocări urbane cu care se confruntă în oraș, precum și prin recomandarea de soluții ce pot îmbunățăți calitatea vieții în orașul lor.

Analiza SWOT si de Diagnostic SIDU

Informăm pe toți cei interesați în elaborarea strategiei integrate de dezvoltare urbană Simeria 2021-2030 despre inițierea pasului următor în elaborarea acesteia, și anume lucrul la analiza SWOT și la cea de diagnostic pentru orașul Simeria. Pentru că mulți dintre dumneavoastră cunoașteți situația orașului nostru, puteți semnala provocările cu care vă confruntați și puteți face recomandări de prioritizare a soluțiilor urbane ce pot îmbunătăți calitatea vieții în Simeria, așteptăm propunerile dumneavoastră pentru această analiză la adresa [email protected], până la data de 31.01.2021.

De asemenea, ca alternativă de comunicare, pentru a putea să lucreze toată lumea pe același document și să nu pierdem nicio informație, am adăugat documentul online în GDrive și poate fi modificat de oricine prin linkul de mai jos. În cazul în care sunt probleme în accesarea linkului, vă puteți adresa fie prin email la adresa [email protected], fie prin telefon (0722 697 550).

Analiza SWOT si de Diagnostic SIDU Simeria: https://docs.google.com/document/d/1SsMh0oZvxLJWu0F-TnNX7KKr_zJ2JXO5sgkOYDbPdy4/edit?usp=sharing


Sursa informației:Anunț consultare publică (nr.905/20.01.2021)


CHESTIONAR

Cum ar fi să îți poți alege viitorul în 5 minute?
Intră aici https://www.surveymonkey.com/r/simeria și spune-ne care sunt pentru tine prioritățile orașului Simeria!

Scopul acestui chestionar este să acorde un sprijin pentru identificarea principalelor obiective ale zonei urbane Simeria în perioada 2021-2030. Pentru a reflecta nevoile reale ale comunității, sunt necesare cât mai multe puncte de vedere de la nivel local, astfel, contribuția dumneavoastră este esențială.

Vă mulțumim mult !


Sursa informației:Echipa SIDU Simeria 2030


Titlul proiectului: Informatizarea Primăriei Oraşului Simeria Programul: Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea administraţiei la nivel local
Linia de finanţare: Phare RO2005/017-553.01.03.06
Beneficiar: Oraşul Simeria
Partener: Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile
Autoritatea contractantă: OPCP - Oficiul de Plăţi şi Contractare Phare din cadrul Ministerului Finanţelor Autoritate de Implementare: UCRAP - Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative
Acest website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site‐ului web.
Pentru eventuale informaţii şi sesizări legate de proiectele Phare contactaţi [email protected]
Reprezentanţa Comisiei Europene în România
Copyright © Primaria Simeria 2008 - Toate drepturile rezervate.