logo-simeria
Data
16.09.2023 - 17.09.2023

Un nou festival, prin care se dorește promovarea valorilor naționale, va demara la Simeria, la finele acestei săptămâni, de vineri până duminică. Ducu Bertzi, Veta Biriș, Ciprian Roman, sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scena amplasată în Centrul Civic al orașului. Gurmanzii se vor putea „delecta” cu delicioase preparate tradiționale, iar copiii vor avea amenajat un loc special, un modern parc de distracții.

Capetele de afiș la prima ediție „SIMERIA FEST” sunt Ducu Bertzi, unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică folk , precum și marea doamnă a cântecului popular românesc Veta Biriș, însoțită de grupul instrumental care o acompaniază.

Pe lângă ce doi mari artiști am pregătit o serie de surprize pentru cei care ni se vor alătura. Este prima ediție a acestui festival și ne dorim ca acesta să devină unul de referință pentru această parte a țării. Totodată, vom promova și oamenii de succes de aici, copii și artiști talentați pentru care, din păcate, spațiul de exprimare este restrâns, comparativ cu munca pe care o depun”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Ionuț Drăgotesc, organizatorul festivalului de la Simeria.

Trei zile de cântec, dans și interpreți de marcă

Pe parcursul celor trei zile Pe scenă vor urca tineri talentați din Simeria, dar și din întreg județul Hunedoara.

Vineri, de la ora 18:00, sunt pregătiți să încânte publicul prezent artiști și trupe locale, dar și trupa „Start toghether” și Leo Cosma și Orchestra Balkanic. Folclorul românesc e așezat și el la loc de cinste. Ciprian Roman, Violeta Deminescu Jurca, Daniela Târnăuceanu și Lenuța Ciuta vor aduce cu ei cântecul și voia bună.

Sâmbătă, de la aceeași oră vor începe spectacolele, iar îndrăgitul interpret de folk, Ducu Bertzi va încânta publicul cu piesele sale nemuritoare.

Ziua de duminică va fi și ea una specială. Marea doamnă a folclorului românesc, Veta Biriș, le va oferi celor prezenți un recital de excepție.

Contact

Avansis Mobile